Gävle City

www.gavlecity.se
Strategi för sociala medier
Varumärkesplattform
Idé- & koncept
Design
Kommunikationsplan
Film
Bild & Illustration

2014 nominerades Gävle City som en av tre finalister i tävlingen Årets Stadskärna.
Men startskottet för satsningen gick redan 2012 då ett stort antal representanter från näringsliv, fastighetsägare och kommun kom tillsammans överens att utveckla staden enligt en gemensam modell.

I samband med detta sökte organisationen bakom cityutvecklingen, Gävle Centrumsamverkan, ett samarbete med en aktör som kunde hjälpa dem med marknadsplan, ny webb och PR-stöd vid presskontakter.

Baringos första uppdrag blev att ta fram en marknadsplan för Gävle City samt en röd tråd i kommunikationen. Vi tog även fram en varumärkesplattform för Gävle City och definierade vad varumärket står för. Det utgjorde sedan en bra grund för att visualisera varumärket i en grafisk profil och logotyp.

Baringo fick också uppdraget att göra webbplatsen för Gävle City. Webbplatsens primära målgrupper är personer som är eller bestämt sig för att besöka city, och även de medlemsföretag som är anslutna till Gävle Centrumsamverkan. Vi gjorde research på andra city-webbplatser och insåg att många var byggda och designade som en telefonkatalog, fast på webben. Här ville vi tänka annorlunda och göra webbplatsen till en mer dynamisk sida som också inkluderade och bjöd in både medlemsföretagen och besökaren till city.

Vi byggde en webbplats tillsammans med en app. för att möjliggöra för varje medlemsföretag att påverka innehållet på sin egen sida, och för att enkelt kunna skicka in inspirationsbilder och erbjudanden som vänder sig till citybesökaren. På sidan finns också möjlighet för besökare att tycka till, ytterligare ett steg i strategin för att involvera besökaren till staden och bjuda in till kommunikation.

 


Gävle Centrumsamverkan är en förening där 210 butiker, näringsidkare, restauranger och annan verksamhet samlas gemensamt under varumärket Gävle City. Gävle centrumsamverkan är de som driver arbetet för att Gävle ska bli en av de främsta kommunerna i Sverige inom stadskärneutveckling.