Swedish Steel Yachts

www.ssy.se
Varumärkesplattform
Idé- & koncept
Webbplats
Design
Event

Baringo har haft nöjet att samarbeta med innovationsbolaget Swedish Steel Yachts från start. Familjeföretaget hade precis bildats och var på god väg att ta fram sin första prototyp tillverkad i superduplex rostfritt stål. De hade fått kontakt med ett flertal stora aktörer som skulle gå in som samarbetspartners, bland annat Sandvik, Ovako, ABB, AGA och Outokompu.

Mycket hände på kort tid och Swedish Steel Yachts insåg att de behövde hjälp med sin kommunikation, genom att ta fram varumärkesplattform, grafisk profil och logotyp. Arbetet gick sedan vidare med att utveckla en webbplats som vände sig till både privatpersoner och professionella företag.

När prototypen Elvira var färdigbyggd var det dags för ett invigningsevent i företagets anrika lokaler vid Gasklockorna i Gävle. Baringo anordnade eventet, där bland annat Gävles landshövding fanns på plats och höll tal. Baringo har fått fortsatt förtroende och samarbetar fortfarande med Swedish Steel Yachts.

Swedish Steel Yachts ultralätta stålbåtar tillverkas i Gävle, mitt i det historiska järnriket i Sverige, där stålproduktion varit en viktig näring sedan 1600-talet. Båtarna är byggda i den extremt tåliga rostfria stålkvaliteten Superduplex 2507 i kombination med patenterade stringers (långskeppsförstärkningar) som gör att skrovet kan göras extremt tunt utan att äventyra hållfastheten. Våren 2015 kvalade SSY in på 33-listan. Det är tidningen Affärsvärlden och Ny teknik som har utsett 33 nya teknikbolag i Sverige, som har gjort något uppseendeväckande inom teknik. Syftet med listan är enligt Affärsvärlden, att lyfta fram de nya bolag som kan bli framtidens mångmiljonföretag och exportsuccéer. Baringo har hjälpt SSY sedan starten med varumärkesplattform, grafisk profil och webbplats.

Projektgrupp