Olav Hans-Ols

Olav Hans-Ols

Art director och projektledare

När det dessutom finns de som faktiskt behöver det man skapar blir ju livet mycket roligare

Hej Olav! Vad är ditt yrke?

Jag föreslår hur saker och ting ska se ut och fungera på ett sätt som rimmar med såväl varumärkets löften som målgruppernas förväntningar.

På papperet – art director och webbutvecklare.

Vad har du för erfarenhet/bakgrund ?

Från naiv grafisk formgivare till en något mer sansad art director och byråledare till, nu dessutom med åldern styrkt, senior kommunikationsmänniska som tack och lov fortfarande känner sig som en nybörjare. Vi pratar om ungefär 25 år av famlande. Historiskt sett har jag främst jobbat med uppdragsgivare inom B2B och offentlig sektor.

Senior kommunikationsmänniska som tack och lov fortfarande känner sig som en nybörjare

Hur hamnade du i den här branschen?

Det är väldigt tillfredsställande att skapa saker, oavsett vad det handlar om. När det dessutom finns de som faktiskt behöver det man skapar blir ju livet mycket roligare. Där och då när allt började stod det mellan musiken och kommunikationsbranschen. Den senare nappade lite hårdare …

Vilken typ av uppdrag arbetar du med just nu?

En webb- och registreringslösning för Sveriges kanske viktigaste samhällsforum inom hållbar produktion och utveckling, en visuell identitet och e-handel för par som vill bygga en minst lika hållbar framtid tillsammans samt ett gränssnitt som ska bidra till att göra våra industriella fordon säkrare, smartare och mer produktiva.

När har du som roligast på jobbet? 

Med tydliga förväntningar, mål och avgränsningar där jag fattar hur jag själv kan bidra är egentligen alla uppdrag roliga. Får jag dessutom jobba med människor som kan helt andra saker än jag själv blir det lite extra plus i kanten!

Vad är din roll/spetskompetens?

Att se till att ditt löfte kommuniceras på ett relevant och användbart sätt, både visuellt och tekniskt.

Se alla baringoiter