Tobias Röde

Tobias Röde

Creative director

Extra roligt är det när Baringos insats skapar förändring

Hej Tobbe! Vad är ditt yrke?

Jag jobbar på Baringo som Creative Director.

Vad har du för erfarenhet/bakgrund?

Jag har jobbat med reklam, design och kommunikation hela mitt yrkesliv. Ja – jag har jobbat skarpt (vasst?) med skalpell… Jag är diplomerad Art Director från Berghs. Och sedan har jag fortsatt min ”utbildning” genom många olika typer av kunder och uppdrag. Det är en rolig del av detta jobb att jag – och vi – aldrig vet vad nästa projekt är. Och att jag hela tiden får lära mig något nytt.

Ja – vart är vi på väg?

Hur hamnade du i den här branschen?

Jag ville ha ett jobb som är lika roligt som att spela i ett rockband. Jag har hittat det! Och här slipper man höra hur alla stämmer sina gitarrer… Och på en kommunikationsbyrå svänger det åt alla håll. Det är små och stora uppdrag. Variationen av långa och korta projekt som ska lösas med olika typer av insatser i olika konstellationer är något som är väldigt roligt och intressant. Ska det bli en …? Ja – vart är vi på väg?

Vilken typ av uppdrag arbetar du med just nu?

Jag jobbar just nu med ett kommunikativt koncept, uppdateringen av designen av ett helt bolag. Förutom det så funderar jag – och vi – över hur Baringo i framtiden ska förflytta en helt ny kunds varumärke. Förutsatt att kunden gillar oss på Baringo – och att de gillar vårt förslag. Spännade!

Vilket skulle vara ditt drömuppdrag och när har du som roligast på jobbet?

Det roligaste uppdraget beror alltid på människorna. Och extra roligt är det när Baringos insats skapar förändring. När kommunikationen förklarar något och påverkar en människa. Då händer det grejer. Då kan saker förändras.

Vad är din spetskompetens?

Min spetskompetens som CD är att ha en kreativ inverkan och en strategisk överblick över kundens varumärke. För att med kreativitet skapa något som påverkar någon. Så att Baringo tillsammans med kunden gör en insats som förflyttar någon annans tanke.

Se alla baringoiter