Wilma Östlund

Wilma Östlund

Projektledare och strateg

Jag är bra på att stycka elefanter i ätbara delar

Hej Wilma! Vad är ditt yrke?

Jag leder, planerar och hjälper våra kunder – och oss själva – att förflytta något i den riktning vi har identifierat.

Jag är alltså projektledare och verksamhetsansvarig på Baringo. 

Vad har du för erfarenhet/bakgrund ?

Jag har jobbat i allt från egen verksamhet, till kommunal, statlig och privat sektor, och i alla roller har kommunikation och förmågan att få med folk och jobba med team varit central. Min breda erfarenhet av många branscher gör att jag snabbt kan sätta mig in i en problemställning och förstå vad kunden behöver hjälp med.

Hur hamnade du i den här branschen?

När jag var barn var mina favoritsysselsättningar att spela in egna radioprogram, göra tidningar som vi gick runt i grannskapet och sålde, att rita planlösningar och möblera om mitt rum.

Så något med kommunikation eller arkitektur har alltid varit i vågskålarna. Efter en vindlande färd som ledare i olika organisationer och egen verksamhet landade jag till slut där jag får kombinera det roliga med att ta en grupp mot ett gemensamt mål, med allt kommunikation i olika former kan bidra till att förbättra för en uppdragsgivare.

Vilken typ av uppdrag arbetar du med just nu?

Jag jobbar bland annat med ett kommunikationskoncept som ska nudgea medborgare till bättre återvinningsbeteenden, en ny inspirerande och tillgänglig webbplats, en förflyttning av ett varumärke och en animerad film som skapar hopp hos tonårsföräldrar.

Drömuppdraget uppstår när vi och kunden har roligt ihop

Vilket skulle vara ditt drömuppdrag?   

Drömuppdraget uppstår när vi och kunden har roligt ihop, när vi gör tydlig skillnad för dem och deras kunder med hjälp av våra kompetenser som kompletterar kundens.

Vad är din roll/spetskompetens?

Jag går igång på att vara en problemlösare, och skapa strategier för att lösa problemen. Jag är bra på att stycka elefanter i ätbara delar – dvs skapa steg och delmål i projekten som gör de begripliga och hanterbara för alla inblandade.

Se alla baringoiter