Komplext är kul

Baringo grundades redan 2006. Som kommunikations­­byrå har vi haft glädjen att jobba med allt ifrån små lokala – till globala varu­märken. Hos oss jobbar ett väl samman­­svetsat team med samman­lagt över 100 års erfarenhet av kommunikations­­­branschen. I den egna organisationen finns filmare, fotograf, art director (AD), digital strateg, copy, event­koordinator och projekt­ledare. Det gör oss till en full­service­byrå och vi hjälper våra kunder från idé och koncept till strategi och produktion, oavsett kanalval. Med mycket hjärta och hjärna lotsar vi våra kunder till klok kommunikation som förstärker och förändrar på riktigt.

Ett urval av våra case 

Smurfit Kappa 75 år

KORT OM KUNDEN
Smurfit Kappa är det ledande företaget i Europa inom tillverkning av wellpappförpackningar och i Gävle arbetar cirka 110 personer.

SYFTE OCH MÅL
2019 firade Smurfit i Gävle 75 år och det skulle firas med en baluns för de anställda och deras respektive samt hedersgäster. Känslan skulle vara wow men ändå avslappnat.

BESKRIVNING AV UPPDRAGET 
Baringo ansvarade för hela balunsen – från idé och koncept till formning och bokning av artister och mat. Vi skapade en baluns som andades Smurfits varumärke på ett sofistikerat men lättsamt sätt. Tack vare vår erfarenhet av att jobba med events och vår lokalkännedom kunde vi skapa ett event som enligt både beställare och gäster ”Var ett av det bästa de varit på.”

Inför eventet ansvarade vi för hela processen kring inbjudan, anmälan av deltagare och gästlista med hantering av anmälningar via webbsida.

Under eventet hade vi projektledare och eventkoordnator på plats som såg till att logistiken och kommunikation med artister, körschema, mat osv. fungerade optimalt. Efter eventet hade vi ett utvärderingsmöte med beställare där vi sammanfattade eventet och även påbörjade planering av kommande 80-årsfest.

Läs mer om projektet

Almi

KORT OM KUNDEN
Almi erbjuder affärsutveckling och finansiering för tillväxtföretag som vill växa och utvecklas.

SYFTE OCH MÅL
Hos Almi finns drivna företagare och entreprenörer, både startups med bra idéer och befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Almi ville berätta om dem och deras väg framåt och låta den berättelsen stå i centrum. Samtidigt ville de berätta om sin roll i utvecklingen, som samarbetspartner och rådgivare.  

BESKRIVNING AV UPPDRAGET 
På uppdrag av Almi GävleDala har Baringo producerat ett 15-tal filmer där vi dokumenterat företagare som på ett eller annat sätt fått ta del av Almis kompetens och rådgivning. 

Företagarna är verksamma inom ett stort antal branscher, från tillverkningsindustri, turismnäring till tjänsteföretag. Vi har låtit berättelsen om entreprenörskapet stå i fokus i intervjuerna samtidigt som kontextualiseringen skett genom filmsekvenser från verksamheten. Filmerna har publicerats i kundens sociala kanaler och webbplats. De har också visats i storformat på bioduk i samband med att Almi firade 25 år.  

Läs mer om projektet

Fastpartner 

KORT OM KUNDEN
Fastpartner är ett börsnoterat fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter från Malmö i söder till Gävle i norr.

EXEMPEL PÅ PROJEKT
Baringo hjälpte Fastpartner Gävle att fira sin hyresgäst Dome Adrenaline Zone när de fyllde ett år och att inviga Prolympias nya skola vid Gavlehov. Vi svarade både för evenemangsplanering och alla kommunikation inför och i samband med eventen.

BESKRIVNING AV UPPDRAGET 
Baringo har sedan 2015 fungerat som Gävlekontorets kommunikationsbyrå och tagit fram allt från kommunikationsstrategi till skyltning, anordnat event och formgivit annonser.

Läs mer om projektet